Poďakovanie a blahoželanie nášmu kostolníkovi

Odomknúť. Zamknúť. Zasvietiť a sfúknuť sviečky. Vypnúť a zapnúť zvony. Pripraviť všetko na dôstojné slávenie sv. omše. Čo nám to pripomína? Áno, je to každodenná činnosť kostolníkov a kostolníčok. Vykonávajú svoju službu nezištne, z lásky, obetujúco, za každého počasia či ročného obdobia. Z celých síl. Takmer všetok svoj voľný čas venujú Bohu i blížnym.
Jedným z takýchto darujúcich ľudí, ktorý svoj život zasvätil službe Bohu i Božiemu chrámu je aj náš pán kostolník Karol Greštiak, ktorý sa v týchto dňoch dožíva vzácneho životného jubilea 80 rokov. Svoju kostolnícku službu začal vykonávať pred 16. rokmi a vykonáva ju dodnes - i napriek zdravotným ťažkostiam. Nedá sa pár slovami opísať táto služba, ktorá je vždy spojená s obetou.
Do ďalších rokov života mu prajeme pevné zdravie, veľa Božích milostí, optimizmu, radosti, trpezlivosti a vytrvalosti.
Zároveň k nemu vysielame možno neskromnú prosbu o láskavosť a porozumenie - zotrvať ešte aspoň krátky čas v službe, kým bude ustanovený do funkcie kostolníka niekto z radov našich farníkov.
Z príležitosti tohto významného jubilea mu diecézny biskup Mons. Štefan Sečka udelil plaketu sv. Martina ako prejav vďačnosti a uznania za 16 rokov služby kostolníka v našej farnosti. Rovnako mu jeho životnému jubileu udelil apoštolské požehnanie i Svätý Otec František.
V nedeľu, 31. 3. 2019, v hladovskom kostole Nanebovzatia Panny Márie, počas druhej nedeľnej svätej omše, blahoželal, poďakoval, odovzdal plaketu i apoštolské požehnanie vdp. Mgr. Miroslav Žmijovský.